середу, 17 грудня 2014 р.

Всеукраїнська виставка витинанки



 

Увага! Для тих хто цікавиться мистецтвом!

Розповім вам про Всеукраїнську виставку витинанки.

16 травня у виставкових залах Національної спілки майстрів народного мистецтва України в рамках відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва відбулося відкриття Всеукраїнської виставки витинанки.
На виставці були представлені різножанрові роботи майстрів витинанки з різних регіонів України.

"Ажурні думки", витинання

Резніченко Вікторія

Під час заходу майстри народного мистецтва були нагороджені Почесними грамотами та відзнаками Міністерства культури України з нагоди професійного свята.
 
     Під час урочистого відкриття виставки Голова НСМНМУ, заслужений діяч мистецтв України Євген Шевченко відзначив, що народне мистецтво вирізування здавна було вживане на теренах України у різних матеріалах: у шкірі, папері, металі і навіть дереві. На виставці представлені твори, виготовлені з паперу, різної тематики і призначення: фіранки, закладинки, екслібріси, виставкові роботи, у яких відображені героїка українського народу, український фольклор, народна обрядовість, декоративні мотиви.
      Витинанка, пройшовши складний шлях розвитку від хатньої прикраси, яка виконувала оберегову й естетичну функцію, до станкового виставкового твору народного мистецтва, залишається носієм народних традицій, зберігає у більшості творів ознаки української орнаментики, народних образів і тем.
     Після завершення виставки разом із Міністерством культури укладачі видали мистецький альбом витинанок, експонованих на всеукраїнській виставці, у якомувідображений як ретроспективний, так і сучасний стан розвитку цього виду народної творчості, а також представлений зразок майстер-класу з виготовлення витинанки.
      Під час відкриття виставки відбувалося цікаве й плідне спілкування майстрів української витинанки і всіх присутніх, серед яких були навіть уродженці Африки, республіки Конго, які зараз вчаться в КПІ.

Пропоную вам до перегляду і свою роботу, яку було представлено на виставці та надруковано в каталозі Всеукраїнської виставки витинанки!

2 коментарі: