суботу, 3 жовтня 2015 р.

Відкриття фінального етапу конкурсу "Учитель року-2015"

28 вересня 2015 року, в Миколаєві стартував фінальний етап третього (заключного) туру ХХ Всеукраїнського конкурсу «Учитель року». Церемонія урочистого відкриття відбулася в Миколаївському обласному Будинку художньої творчості.

Учасників привітали директор Департаменту освіти, науки та молоді Миколаївської обласної державної адміністрації Алла Веліховська та директор Миколаївського обласного інститут післядипломної педагогічної освіти Василь Шуляр (до речі, переможець Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2000» у номінації «Українська мова і література»). Вітання від Міністра освіти і науки Сергія Квіта зачитала Світлана Фіцайло, заступник начальника відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН.

Упродовж наступних чотирьох днів у школах Миколаєва триватимуть конкурсні випробування. Педагоги проведуть уроки, зроблять їх самоаналіз, а також виконають творчі завдання. Порядок проведення заходів визначить процедура жеребкування.

Цьогоріч професійне змагання кращих педагогів України відбувається у чотирьох номінаціях: «Українська мова та література», «Хімія», «Образотворче мистецтво», «Правознавство». У фінал кожної з них потрапили 12 педагогів-відмінників, які успішно пройшли попередні етапи конкурсу. Загалом цьогорічний конкурс на різних етапах об’єднав понад вісім тисяч учителів.

Про перебіг конкурсних змагань також читайте на сторінці «Конкурс Учитель Року» в мережі Фейсбук, на освітньому порталі «Педагогічна преса», ексклюзивні інтерв’ю – в газеті «Освіта України».

Довідково: Конкурс «Учитель року» був започаткований 20 років тому. Його мета – підвищення престижу вчительської професії. Ініціаторами ідеї стали Міністерство освіти і науки та Національна академія педагогічних наук. А статус конкурсу було закріплено Указом Президента України від 29 червня 1995 р. № 489 «Про всеукраїнський конкурс «Учитель року». Цим документом, зокрема, було передбачено, що «переможцям конкурсу присвоюється звання «Заслужений учитель України». Заключним акордом професійного змагання кращих педагогів щороку стає святкування Дня працівників освіти.

Детальніше:http://pedpresa.ua/138385-u-mykolayevi-startuvav-final-hh-vseukrayinskogo-konkursu-uchytel-roku.html

 

1 коментар:

  1. Вікторіє, щиро вітаю Вас із перемогою. Це дійсно перемога, яку Ви заслужили.Рада знайомству із харизматичною особистістю. Бажаю Вам підтримки, професійного зросту, вдячних учнів і задоволення.

    ВідповістиВидалити